Heatflow második generációs fűtő fólia - Első generációs fűtőfilm

 Első generációs fűtőfilm

Kisülés

Első generációs fűtőfilm hátrányai

A konkurens fólia (első generációs) szalagos technológiát alkalmaz  (A Heatflow is használta korábban ezt a technológiát, de a magyar piacra már nem hozta be).  Ennek a hátránya a magas fogyasztás, mert a technológia nem a teljes felületen sugároz  (a csíkokra osztott szén nyomtatva van a felületre rögzítve), valamint az első generációs fűtőfóliánál a rézcsík nem tökéletesen van az ezüst alátéthez rögzítve, ami elektromos ívet képez, ezért az egyes részek nem működnek megfelelően.
A PET fólia minősége is összehasonlítva a heatflow technológiájával, sokkal alacsonyabb szinten van, valamint a szerelésnél is fent áll a károsodás veszélye.
Mivel a szénport nyomdatechnikai úton viszik fel a fóliára, a felületen esetleg egyenetlenűl oszlik meg a szénréteg, ennek következményeként egyenetlenül melegedhet fel a fűtőfólia

Heatflow szabadalmak

A levédetett heatflow rendszer előnyei – forradalmi újítások

1.Levédetett teljes felületű második generációs technológia (szén szövetanyag szén rostokból, széntömítéssel és nano csövekkel) garantáltan hatékonyan használja fel az energiákat, megfelelő hullámhosszal rendelkezik a tárgyak feltöltéséhez és lehetővé teszi a feltöltött réteg felhasználását (ajánlott a réteg alá való beszerelés).
2. A levédetett technológia a rézcsík és az ezüst por rögzítésére (Speciális vezető polimer segítségével – ragasztásos módszer) garantálja a hosszan tartó működést, az állandó hatékonyságot és kizárja  a kisülés lehetőségét.

Ne hagyja figyelmen kívül

A levédetett heatflow technológia legalább 30 évre garantálja a megfelelő hatékonyságot állandó működtetés mellett (átlagos klímánál és használatnál az élethossz így akár 100 évre is eltolódik).
A Heatflow az egyetlen fólia, mely a fűtőréteg alá szerelhető (10cm-ig) és a megfelelő hullámhossznak köszönhetően képes hatékonyan emelni a felületi hőmérsékletet, mely egyenletesen emelkedik.
Heatflow második generációs fűtő fólia - infrapanel

Infrapanel hátránya

Az infrapanel a teljesítményt kis felületre összpontosítja, használata nem kényelmes, nagy távolságban alacsony hőmérsékletet biztosít, a közelben pedig túl magasat.

Ne hagyja figyelmen kívül

A heatflow által kibocsátott infra hullám hatótávolsága 6-7 méter. Vagyis ha a heatflow plafonba szerelhető változatát választjuk, akkor valójában padlófűtés hatást érünk el vele.

Infrapanel

Heatflow kontra más fűtőrendszerek

A különbség magában a fűtés módjában rejlik, levegő felhevítése kontra tárgyak feltöltése.

Példa: INFRA SZAUNA kontra FINN SZAUNA
(az infra szaunában az ember eleve kellemesebben érzi magát)
A meleg levegő gyorsan eláramlik, nehezen tartható és kevésbé hatékony. Az infra sugárzás feltölti a tárgyakat, melyek felmelegednek és energiát sugároznak ki.

Heatflow második generációs fűtőfólia - melegítők

Melegítő

A melegítők hátrányai

Csak egy helyre irányítják a teljesítményt, kiengedi az energiát a levegőbe, nem minőségi meleget alakít ki, nagyon magas a fogyasztásuk – abszolút nem hatékony működtetés.

Ne hagyja figyelmen kívül

A heatflow második generációs fűtőfólia által kibocsátott sugárzás hullámhossza hasonló az emberi test hullámhosszához, ezért az emberi szervezetre pozitívan hat, megelőzi a migrén kialakulását, nem engedi a kellemetlen túlfűtést sem. Ez a hullámhossz a legmegfelelőbb a tárgyak szoba-hőmérsékletűvé való felmelegítésére
A heatflow fűtőfólia antibakteriális hatással bír, mert a levegőt anionokkal tölti fel. A koreai infravörös sugárzást mérő szövetségnek a tesztjei a heatflow antibakteriális hatását 72,6 százalékra becsülték.
Heatflow - elektromos fűtőkábel

Elektromos fűtőkábel hátrányai

Régi technológia túl magas fogyasztással, abszolút nem megtérülő invesztíció, hosszú felfűtési idővel rendelkezik, túlfűti a padlót, elektromágneses szmogot enged ki.

Ne hagyja figyelmen kívül

Heatflow képes a hullámhosszának köszönhetően energiával feltölteni a padlót, valamint a falat is, melyek ezáltal egyenletesen fűtenek. Ennek köszönhetően nem fűtik túl a padlót, nem szárítják a levegőt, nem keletkezik szállópor, és megakadályozza a penész kialakulását.

Elektromos fűtőkábel

elektromos fűtőkabel
Heatflow második generációs fűtő fólia kontra Melegvizes rendszer

Meleg vizes rendszer

Meleg vizes rendszer hátrányai

A melegvizes rendszerek képtelenek hatékonyan felmelegíteni a falat (ha erre képesek lennének, akkor sosem képződne egy házban sem nedvesség), a levegő felhevítésére (a padlófűtésen kívül) összpontosítanak. A melegvizes padlófűtés forrása könnyen meghibásodik, nagy helyet igényel, és a költségeket tekintve (beszerelés, működtetés, karbantartás), jóval hátrányosabb, mint a heatflow.

Heatflow előnyei

A heatflow legyőz minden melegvizes fűtőrendszert a fűtési idő terén, a működtetés pontosságában, a költségeket tekintve, de főleg a meleg minőségét illetően.

Ne hagyja figyelmen kívül

A heatflow fűtőfóliának mindössze 5 perc szükséges a kívánt hőfok eléréséhez. A melegvizes fűtőrendszerekkel ellentétben nem szükséges az előzetes előkészület a víz felmelegítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?